Gratis verzending vanaf €20,-
Veilig betalen achteraf met Afterpay
Voor 16.00 besteld, morgen in huis!
Klantenservice
0

Gratis verzending vanaf 20,- | Achteraf betalen snel en veiligGratis verzending vanaf 20,- | Achteraf betalen snel en veilig

Gratis verzending vanaf 20,- | Achteraf betalen snel en veiligGratis verzending vanaf 20,- | Achteraf betalen snel en veilig

19 september 2019

Welke verlichting is geschikt voor de eetkamer?

Welke verlichting is geschikt voor de eetkamer?
Verlichting boven de eettafel moet gezelligheid en gastvrijheid uitstralen. In veel huishoudens staat de eettafel in de woonkamer. Lang niet alleen wordt er meer aan gegeten, ook voor het dagelijkse gesprek na het werk zit men veel aan de eettafel. Wat de reden ook is, het is belangrijk om goede verlichting te hebben. We geven je enkele tips zodat je de goede eetkamerverlichting koopt, om zo de juiste sfeer te creëren.


Wees creatief
Omdat de eettafel onderdeel is van de woonkamer is deze belangrijk voor het design van de kamer. Ga je nieuwe verlichting kopen denk hier ook over na, kleur, design, textuur en zorg dat het allemaal op elkaar aansluit. Doe lekker creatief, heb je een moderne inrichting dan hoef je niet altijd moderne verlichting te nemen.

 


Ga op onderzoek uit
Op het gebied van eetkamerverlichting zijn er vele mogelijkheden. Bekijk op internet het enorme aanbod aan designs en soorten verlichting. Maak niet eerder een keuze voordat je alles hebt gezien, op deze manier vergroot je de kans de perfecte eetkamerverlichting te vinden voor je interieur.


Hang de verlichting op de goede hoogte
Normaal gesproken hoort de onderkant van de lamp tussen de 70 en 85 cm boven de tafel te hangen. Is het plafond erg hoog, wat vaak in oudere huizen zo is dan mag je een meter aanhouden. Doordat de lamp op de juiste hoog hangt wordt het licht goed verspreidt, en je loopt het risico niet dat andere mensen aan de tafel je niet zien omdat de lamp er voor hangt. Heb je een lamp die je kunt verstellen dan kun je een beetje met de hoogte spelen. Kies per situatie welke hoogte je het prettigst vindt.


Formaat van de lamp
Het spreekt voor zich dat je in een kleine eetkamer geen enorm grote lamp hangt, en in een grote kamer met een hoog plafond geen hele kleine lamp. Een grote lamp komt goed tot zijn recht in een mooie grote ruimte met een hoog plafond. Hang je een grote lamp in een kleine ruimte dan lijkt de ruimte nog kleiner. Een kleine lamp in een grote ruimte geeft het gezicht alsof de lamp compleet weggecijferd is. Kies dus voor een lamp die in balans is met de grootte van je kamer.


Hoeveelheid licht
De grootte van de eetkamer bepaalt de hoeveelheid licht die je nodig hebt. Is je kamer erg groot dan kun je kiezen voor meerdere lampen of een grote lamp met daaraan gekoppeld een paar kleine lampjes. Te veel verlichting in een kleine ruimte is ook niet goed, je hebt dan het idee dat je in de spotlight staat.
Maak gebruik van een dimmer
Een dimmer is voor iedere soort verlichting ideaal, je kunt precies de goede hoeveelheid licht afstemmen op de situatie. Bij een romantisch etentje met je partner kun je de verlichting dimmen. Zit je met een groep vrienden gezellig te gourmetten dan heb je waarschijnlijk wat meer licht nodig.

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking